Voeding en Dieetadvies

Voeding en Dieetadvies

Voeding speelt een belangrijke rol als het om je gezondheid gaat. Bij een groot aantal medische klachten kan het aanpassen van het voedingspatroon helpen om de klachten te verminderen en/of om meer klachten te voorkomen. De diëtist is dé persoon om je hierbij te begeleiden. Bijvoorbeeld bij diabetes, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol, ondergewicht/overgewicht, voedselovergevoeligheid(allergie) of maag- en darmklachten zoals het Prikkelbaar Darm Syndroom of het FODMAP-dieet. Maar ook bij vermoeidheidsklachten, eetbuien, hormonale disbalans (PCOS) of zwangerschap.

Een gezond voedingspatroon is dé basis om het lichaam goed te kunnen laten functioneren. Daarnaast is voeding natuurlijk ook gewoon lekker! Eten gaat vaak samen met gezelligheid en genieten, maar soms ook met troost en het verwerken van emoties. Een balans hierin vinden kan lastig zijn. Wij vinden het erg belangrijk om hier aandacht voor te hebben. Daarom helpen wij je graag om een positieve relatie te hebben met het eten, zodat je weer lekker in je vel zit.

Leefstijl

Zoals gezegd vormt gezonde voeding de basis voor een gezonde leefstijl. Maar ook beweging en ontspanning spelen een belangrijke rol. Beweging zorgt voor een betere conditie, sterkere spieren, je voelt je vitaler en als bonus verbrand je ook nog eens lekker wat calorieën.